Siguranța în mediul online

Apariția Internetului a revoluționat modul în care fiecare persoană conectată la rețeaua globală interacționează cu restul lumii. Pe lângă avantajele pe care le oferă navigarea pe Internet, aceasta mai și expune utilizatorii săi la o serie de riscuri. De aceea este important ca fiecare utilizator să cunoască un minim set de noțiuni de securitate în navigarea pe Internet.


Pentru părinți

Purtați o discuție deschisă

Nu-i interziceți copilului dumneavoastră să viziteze anumite site-uri ci discutați cu el care sunt pericolele aferente publicării de informații cu caracter confidențial, instalării aplicațiilor neautorizate, escrocheriilor online etc.

Stabiliți un set de pași pe care să-i urmeze copilul dumneavoastră atunci când ajunge pe un site cu conținut indecent sau malițios.

Nu ignorați rețelele de socializare

Asigurați-vă că ați citit și înțeles politicile de confidențialitate și securitate ale rețelelor de socializare pe care le utilizați atât dumneavoastră cât și copilul dumneavoastră. Nu publicați, atât dumneavoastră cât și copiii, date cu caracter confidențial - nume, adrese, fotografii, numere de card etc. Aceste date pot fi folosite de către persoane rău-intenționate în diverse atacuri cibernetice sau de impersonare.

Utilizați aplicații de securitate cibernetică

Instalați pe dispozitivele personale sau în rețele de acasă produse de securitate. Acestea vă pot ajuta să preveniți un atac cibernetic asupra dispozitivelor dumneavoastră.


Pentru copii

Ajutați-vă părinții

Generația tânără este cea care are cea mai mare expunere și cel mai mult acces la tehnologie și o dată cu expunerea tinerii ajung să fie mai bine documentați decât părinții. Cum nimeni nu este ferit de riscurile aferente expunerii la Internet, tinerii trebuie să-și asume rolul de mentor al părinților și să-i ajute pe aceștia să cunoască riscurile la care se expun și să recunoască o situație cu potențial de risc.


Mai multe informații (în engleză)